Financieel / Bedrijfseconomisch advies

Financieel / Bedrijfseconomisch advies

Starters

Wie van plan is een eigen bedrijf te beginnen of wellicht al van start is gegaan, weet dat het een zeer aantrekkelijk idee is om eigen baas te zijn. Veel starters merken al zeer snel dat ondernemen een vak op zich is. Bij onvoldoende voorbereiding kan het gebeuren dat door tegenvallende resultaten niet aan de verplichtingen kan worden voldaan. Zorgen die voorkomen kunnen worden door tijdig het advies van ABC Venlo in te winnen.

Financieringen

Voor financieringsaanvragen bij financiële instellingen heeft u cijfers nodig en vaak een gedegen ondernemersplan. Wij kunnen u begeleiden bij uw aanvraag van een financiering en u eventueel begeleiden bij afspraken met financiële instellingen, om op die manier het optimale resultaat te behalen.

Groei

Groei van uw onderneming gaat vaak met een stap achteruit en drie stappen vooruit. Indien u in uw huidige vorm niet meer verder kunt groeien zult u moeten investeren om de groei te kunnen continueren. Dit investeren kan onder andere zijn in materieel, personeel of wellicht locatie. Dit investeren betekent dat u als ondernemer financieel een risico moet nemen. De investering moet namelijk voor een geruime tijd de groei kunnen opvangen. Echter de groei is niet gegarandeerd. ABC Venlo helpt u om een weloverwogen beslissing hierin te nemen.

Groei van uw onderneming kan ook gevolgen hebben voor uw ondernemingsvorm. Is de huidige ondernemersvorm fiscaal en juridisch nog optimaal? ABC Venlo begeleidt u graag in het traject van de keuze voor een optimale ondernemersvorm en eventueel daaruit volgende omzetting van de ondernemersvorm van bijvoorbeeld een eenmanszaak naar een besloten vennootschap.

Verder schenkt ons kantoor ook aandacht aan de risico’s die u als ondernemer loopt zowel binnen uw onderneming (aansprakelijkheid en schade) alsook privé, denk aan arbeidsongeschiktheid en pensioen. Door deze risico’s duidelijk in kaart te brengen kunt u als ondernemer een juiste afweging maken tussen het risico dat u loopt en de kosten die het eventueel met zich meebrengt.